Sådan arbejder du med SEO-tekster

Skriv de bedste SEO-tekster til dine brugere.

SEO-tekster udgør en væsentlig del af din SEO-score. På dine landingssider spiller indholdet  altså teksten  en stor rolle i forhold til, hvor højt Google placerer din hjemmeside i søgeresultaterne. Det er derfor vigtigt at lægge tid og kræfter i at skrive en god tekst, når du arbejder med SEO.

Men hvad er gode SEO-tekster egentlig? En god tekst skal skabe værdi for dine brugere. De skal have et problem, og din tekst skal besvare problemet. Men indtænker du ikke SEO i denne tekst, får du ikke det fulde udbytte. Hvis du omvendt udelukkende fokuserer på SEO, kan din tekst miste al værdi for brugerne. Man kan sagtens forestille sig, at en tekst, der kun er skrevet til søgemaskiner, ikke skaber stor værdi for mennesker.

Så hvad skal du gøre? Svaret er selvfølgelig, som med så meget andet, en naturlig balancegang mellem de to tilgange. Du skal selvfølgelig skrive til dine brugere for at løse deres problemer, samtidig med at du har SEO for øje. Dette kan dog være en svær balancegang. Det er her seofeedback.com kommer ind i billedet.

Skarpe SEO-tekster med seofeedback.com

Seofeedback.com giver dig et overblik over, hvilke områder på din hjemmeside du kan forbedre i forhold til SEO. Rapporten tager udgangspunkt i din hjemmesides landingssider. Du kan dermed gennemgå din hjemmeside, en side ad gangen, og optimere den side for side. 

I rapporten vil du få masser af tips og tricks til at skrive gode SEO-tekster. Her får du primært at vide, hvilke ting du kan ændre for at forbedre din SEO. Det er dermed op til dig at bibeholde eller øge værdien i dine tekster, mens du tilpasser dem til SEO. Få en SEO-rapport over din hjemmeside her. 

Hvis dine tekster løser brugernes problemer og skaber værdi for dem, betyder det, at de klikker sig ind på din hjemmeside. Jo flere brugere du har, jo bedre vil din SEO også være. Det er derfor ekstremt vigtigt, at du ikke går på kompromis med dit indhold, når du integrerer rapportens tips i din tekst.

Best practices inden for SEO-tekster

I det følgende vil vi nævne nogle af de mest brugbare best practices inden for formidling af SEO-tekster:

Skriv minimum 300 ord

Når Google rangerer dine landingssider, gør de det ud fra, hvor stor værdi de tror, dine sider har for dine brugere. Her lægger Google stor vægt på, hvor meget viden dine sider udstråler. Og ifølge Google er antallet af ord på din side en indikator for, hvor meget du ved om et bestemt emne. En god tommelfingerregel er derfor, at en landingsside skal indeholde minimum 300 ord, men meget gerne flere. Det anbefales at have ca. 600-700 ord. 

Du skal dog ikke tro, at du bare kan gentage dig selv eller spamme keywords for at få det ønskede antal ord – dette straffer Google dig nemlig for. Så sørg for at både kvantiteten og kvaliteten er i orden.

Skriv forståeligt

Sørg for, at dine SEO tekster ikke indeholder for mange svære ord såsom fremmedord. Derudover må dine sætninger heller ikke være for lange. 

Generelt belønner Google dig for at skabe et godt læseflow. Dette kan også gøres ved at inddrage infografikker, billeder, punkt-opstillinger, naturlige indryk, overskrifter m.m..

De fleste brugere har ofte travlt og vil gerne have information så hurtigt og nemt som muligt. Skriv derfor som udgangspunkt til denne type bruger.

 

Brug dine søgeord  fornuftigt!

Søgeord er måske et af de mest omtalte emner inden for SEO. I “gamle dage” optimerede man en side efter ét keyword. Man anvendte så det keyword så hyppigt som muligt på siden. Dette virker IKKE længere. Googles algoritme er i dag så kompleks, at den straffer det såkaldte “keyword stuffing”. I stedet handler det om, som tidligere nævnt, at skrive værdifulde tekster til brugerne. Det er førsteprioriteten.

Keywords er dog ikke et udgået fænomen. Det giver rigtig god værdi for din SEO, hvis dit keyword indgår i din sides overskrift. Dette hjælper i høj grad Google med at forstå, hvad din side handler. Det er også okay, at det forekommer et par gange i løbet af teksten og i en underoverskrift eller to. Men overdriv nu ikke. Skriv i stedet flydende og spændende. Googles algoritme kan nemt forstå synonymer, hvilket lægger op til, at du varierer dit sprog, hvilket også skaber et bedre læseflow.
Når du skriver med brugerne som førsteprioritet, bliver det kun naturligt, at dit keyword indgår, som beskrevet oven for. Det er netop dette Google vil have.

“Men skal jeg så slet ikke tænke på SEO, og bare skrive som jeg plejer”? Både ja og nej. Googles algoritme bliver mere og mere kompleks, og den belønner i højere og højere grad tekster, der skaber værdi for brugerne. Men algoritmen er stadig en maskine, og den er langt fra perfekt. Som nævnt tidligere, er der derfor stadig vigtige elementer, som man er nødt til at kende til for at have en chance for at blive vist i toppen af Googles søgeresultater.

Det handler om at være opdateret

Algoritmen ændrer sig hele tiden, og SEO er derfor et område i konstant forandring. Det handler derfor om at holde sig opdateret inden for såkaldte best practices. Dette gør vi naturligvis hos seofeedback.com og vores rapporter lever altid op til nutidens SEO standarder. Seofeedback.com er dermed også med til at aflive myter om SEO. Eksempelvis, at det gælder om, at have så mange keywords som muligt i sin tekst.

Ved at bruge vores rapport lærer du altså, at skrive de bedste tekster til dine brugere, som samtidig har stor værdi for din SEO. Du får også forståelse for, hvad der er best practices, og hvad der er myter. Du har måske allerede en masse viden om SEO, men hvis denne viden ikke er updateret, kan det skabe negative resultater for din SEO.

Spar tid og penge

Time is money. Derfor skal du købe en rapport fra seofeedback.com. Med rapporten slipper du for at bruge masser af tid på at researche de evigt foranderlige best practices inden for SEO. Vi laver researcharbejdet for dig. Det eneste du skal gøre er, at implementere vores forslag på din hjemmeside. Du kan læse mere om, hvordan det fungerer lige her. Hvis du har brug for yderligere hjælp, er du altid mere end velkommen til at give os et kald på +45 22 39 22 51.