Hvad er SEO?

Få en solid forståelse for, hvad begrebet SEO betyder.

SEO – hvad er det?

Hvad er SEO helt præcist, og hvad betyder det? SEO kan for mange virke som et komplekst begreb, og det er derfor ikke altid lige let at gennemskue, hvad SEO egentlig er. 

SEO står for Search Engine Optimization (da: søgemaskineoptimering) og handler om at optimere ens hjemmeside, så den placerer sig højere oppe i søgeresultaterne på Google og andre søgemaskiner. Det vil sige, at når folk søger på Google efter noget, der relaterer sig til din hjemmeside og virksomhed, så vil din hjemmeside være at finde højt i Googles søgeresultater.

SEO er en disciplin, der handler om at konkurrere mod andre hjemmesider om de gode placeringer på Google og andre søgemaskiner. Hvis du vil placere dig stærkt på disse og nå kunderne før dine konkurrenter, er det altså ekstremt vigtigt at vide, hvad SEO er, og hvordan man arbejder med værktøjerne inden for SEO.

SEO har kun effekt på de organiske placeringer på Google. Dvs. de placeringer, der ikke er betalt for. Gennem Google Ads kan du samtidig betale dig til at ligge i toppen af Googles søgeresultater med bestemte søgeord. SEO er dermed “gratis”, da det ikke kræver betaling til en tredjepart, men udelukkende afhænger af din indsats i forhold til at gøre din hjemmeside så skarp og relevant som muligt.

SEO er dermed “gratis”, da det ikke kræver betaling til en tredjeparter, men udelukkende afhænger af din indsats.

 

Hvorfor er SEO vigtigt?

Mange af dine kunder og brugere søger på Google eller andre søgemaskiner, når de skal finde information om dig eller din virksomhed. Det er vigtigt for dig at være der, hvor dine kunder er, og rigtig mange mennesker bruger tonsvis af tid på at surfe rundt på nettet.

I dag er SEO næsten udelukkende struktureret mod Google. Det er det, fordi Google er verdens største søgemaskine med en markedsandel på 91%. Undersøgelser viser, at 9/10 clicks på Google går til resultater på den første side.

Det er dermed ekstremt vigtigt at vide, hvad SEO er og lægge en solid indsats inden for SEO, hvis du vil opnå gode resultater og blive set før dine konkurrenter.

 

SEO Feedback er dit værktøj til at forstå, hvad god SEO er

Med seofeedback.com gør vi det let at lave SEO. Vi scanner din hjemmeside og sender en letlæselig rapport til dig. Rapporten gennemgår din hjemmeside side efter side. Du bliver derfor kun gjort opmærksom på de SEO-tiltag, som du skal forholde dig til.

SEO er konstant i forandring, da Googles algoritme hele tiden ændrer sig. Det er derfor vigtigt at holde sig ajour med disse opdateringer, da forældede SEO-værktøjer kan forværre din SEO. En rapport fra SEO Feedback er skræddersyet af vores SEO-eksperter, der altid er up-to-date med de nyeste tiltag inden for SEO.

Google indekserer din hjemmeside via en bot. Denne metode kaldes crawling, og det betyder egentlig bare, at Google scanner din hjemmeside. Googles bot skal have så let som muligt ved at crawle din hjemmeside. Dette kan man arbejde med ved at implementere en række tekniske tiltag, som SEO Feedbacks rapporter netop kan guide dig igennem. Få en SEO-rapport over din hjemmeside her.

De fire grundsøjler inden for SEO

Google bestemmer altså, hvordan din hjemmeside skal placeres via en metode, der kaldes crawling. Dette betyder, at Google scanner din hjemmeside. Google sender en bot, som crawler igennem din hjemmeside og bedømmer kvaliteten af den ud fra flere elementer. Disse elementer har vi delt op i fire dele, som vi kalder de fire grundsøjler inden for SEO. Når man har lagt en indsats inden for alle fire områder, er man godt på vej til stærk placering på Google.

De fire grundsøjler inden for SEO

Google bestemmer altså, hvordan din hjemmeside skal placeres via en metode, der kaldes crawling. Dette betyder, at Google scanner din hjemmeside. Google sender en bot, som crawler igennem din hjemmeside og bedømmer kvaliteten af den ud fra flere elementer. Disse elementer har vi delt op i fire dele, som vi kalder de fire grundsøjler inden for SEO. Når man har lagt en indsats inden for alle fire områder, er man godt på vej til stærk placering på Google.

Teknisk SEO

Teknisk SEO omhandler alle de tekniske tips og tricks, som du kan implementere for at gøre brugeroplevelsen bedre på dit website. Det omhandler især loadtimes, responsivitet, og om din hjemmeside er sikker og certificeret.

Derudover gør tekniske implementeringer det også lettere for Googles bot at crawle dit website, hvilket er et stort plus. Her er det blandt andet vigtigt, at du har et sitemap over din hjemmeside.

Der findes utallige tekniske SEO-tiltag, og vi anbefaler at downloade SEO Feedbacks rapport for at få overblik over, hvilke tiltag der er nødvendige for dig og dit website. 

Søgeord

Søgeord handler om at forstå dine brugere og målgruppe og sætte sig ind i deres tankegang. Hvad vil de søge på, når de skal bruge det produkt eller den service, du kan levere? 1 ud af 7 søgninger er unikke forstået på den måde, at netop hver 7. konkrete kombination af søgeord aldrig er lavet før.

Ved at optimere dine landingssider mod søgeord, som dine brugere og kunder søger på, sikrer du, at du får de rette mennesker ind på din hjemmeside.

Du kan bruge Google Ads’ gratis værktøj kaldet søgeordsplanlægning til at få idéer og data om søgeord.

Derefter kan du optimere dine landingssider mod bestemte søgeord. Men husk, at du ikke bare skal smide søgeordene ind så mange gange på en side, som du kan. Dette kaldes “keyword stuffing”, og det straffer Google dig for. Brug dem i stedet naturligt, og brug gerne synonymer og variationer, der gør dit indhold unikt og relevant for brugeren.

Indhold

Selvom du arbejder med SEO, skal dit indhold være rettet mod dine brugere og kunder – ikke mod søgemaskinerne. Find ud af, hvad dine brugere gerne vil vide eller hvilke problemer, de har. Ud fra denne viden skal du producere indhold, der har værdi for brugerne og løser deres problemer.

I forhold til SEO skal du samtidig være opmærksom på, at alle dine sider minimum skal indeholde 300 ord (og gerne over 600!) for at Google anerkender dem som værdifulde sider. Godt SEO-indhold kan ikke laves på 5 minutter!

Du skal desuden også huske at gøre brug af H1’ere, H2’ere osv. i dine overskrifter. Dette fortæller nemlig Google, at dit indhold har en logisk struktur. Læs flere tips til at skrive gode SEO-tekster her.

 

Linkbuilding

Links

Den sidste grundsøjle inden for SEO er links. Her taler man om to slags links – links til din hjemmeside og links fra din hjemmeside. Du har måske hørt om linkbuilding, der handler om interne og eksterne links. De er vigtige, når søgemaskinerne rangerer din hjemmeside, da det viser, at din hjemmeside har værdifuldt og relevant indhold.

Links til din hjemmeside – altså andre hjemmesider, der linker til din – er en ekstrem vigtig faktor inden for SEO. Vi foreslår derfor, at du producerer indhold af høj kvalitet – eksempelvis blogindlæg, som folk kan dele og dermed skaber links og trafik til dit website.

Derudover øger det også din SEO-værdi, hvis du linker til andre hjemmesider – gerne hjemmesider med mange brugere og som i forvejen har en høj placering på Google. Dette viser Google, at du har dine påstande fra pålidelige kilder, hvilket gør, at Google anser dit indhold som mere værdifuldt og af en højere kvalitet.

Start din scanning!

Scan dit website og få en detaljeret SEO-rapport, der kan hjælpe dig med at forbedre din forretning.