Hvad er local SEO? – MANGLER BILLEDE

nov 23, 2021 | SEO

WebPuls hvad er local SEO?

Har du en virksomhed med en fysisk lokation, for eksempel en café ved åen i Aarhus eller en smykkebutik på gågaden i Næstved? Så er local SEO helt sikkert noget for dig. Local SEO handler nemlig om at optimere din hjemmeside, så den bliver fundet på lokale søgeresultater.

Hvad er en lokal søgning?

Et lokalt søgeresultat kan for eksempel være:

  • Pizzeria Holstebro
  • Løbesko nær mig
  • Tandlæge Nordsjælland.

Disse søgetermer indeholder alle en form for geografisk placering, og fælles for disse søgetermer er, at brugeren, som har søgt, ofte er forholdsvis langt i købsprocessen, da de leder efter et specifikt sted, der forhandler den vare, de leder efter. Ejer du et pizzeria i Holstebro eller en tandlæge i Nordsjælland, er det nok i din interesse at blive vist under disse søgninger. 

Ifølge Google selv er omkring 46% af alle Google-søgninger lokale. Så optimerer du ikke efter lokale søgninger, risikerer du at miste en stor potentiel kundeandel.

Hvordan forbedrer jeg min local SEO?

Det meste local SEO minder meget om de normale tiltag, som kan gøres, når du arbejder med SEO generelt. Der er dog flere forskellige tiltag, som du kan benytte til at styrke din local SEO.

Optimér din hjemmeside

Din hjemmeside er en vigtig brik i din local SEO-strategi, da det er herfra, at Google henter størstedelen af den information, de bruger om din virksomhed. 

Noget af det vigtigste er, at du indsætter dit firmanavn, adresse og telefonnummer på din side. Dette skal gerne implementeres flere steder på siden, for eksempel kontakt, om os og i footeren i bunden af siden. Herudover er det vigtigt at sikre, at alle telefonnumre er klikbare, da dette gør det lettere for Google at læse og dele dit nummer med interesserede søgere.

Google My Business 

Googles eget local SEO-værktøj, Google My Business, er et vigtigt værktøj, hvis du vil ligge højt på deres søgemaskine, når det gælder lokale søgninger i dit område. Hvis du ikke allerede kender til Google My Business, skal det være det første skridt at tilføje eller gøre krav på din virksomhed. Google kan nemlig godt allerede have oprettet din virksomhed i deres system, uden at du selv aktivt har gjort noget for det.

Når du er sikker på, at du “ejer” din virksomheds Google My Business, kan du påbegynde arbejdet med at opgradere den. Sørg for, at alle informationer er opdateret, og udfyld gerne så meget som muligt.

Fremtiden

Antallet af søgninger via voice control gennem hjælpe-applikationer som Siri, Alexa og Google Home har været stigende gennem de seneste år, og dette formodes kun at stige i fremtiden. En høj andel af disse søgninger er søgninger efter lokale forretninger, da det ofte er folk på farten, som benytter sig af voice control. Det specielle ved disse søgninger er, at søgemaskinen kun giver brugeren svaret fra den første søgning. Spørger en bruger for eksempel Google Home, hvor man kan finde en cykelmekaniker i Roskilde, vil Google Home kun give adressen på det øverste hit på søgemaskinen. Derfor kan local SEO blive endnu mere afgørende i kampen om de købsparate kunder i fremtiden.

Skal du bruge hjælp til din local SEO-strategi? 

Hvis det hele stadig virker som en jungle, kan du hente hjælp hos SEO Feedback. Du kan nemlig lige nu få en SEO-rapport til kun 75 kr., som giver dig uddybende hjælp til at forbedre SEO på din hjemmeside. Ved at scanne din hjemmeside kan du finde ud af, hvordan din virksomhed kan stå endnu skarpere på nettet. Du kan scanne din hjemmeside her.

Læs vores inspirerende  andre indlæg her

Hvordan installerer jeg Google Analytics?

Hvordan installerer jeg Google Analytics?

Hvad enten du er indehaver af en nyopstartet virksomhed, der skal i gang med at opbygge en online tilstedeværelse i form af hjemmeside og eventuelle sociale medier, eller du allerede har en eksisterende virksomhed og har lavet en hjemmeside, er det en god idé at...

Hvad er SEO?

Hvad er SEO?

Hører du gang på gang, at SEO (søgemaskineoptimering) er noget, du skal i gang med at optimere løbende? SEO er vigtigt for din hjemmeside, da det kan føre flere besøgende til dit indhold, når brugere benytte sig af søgemaskinerne (Google, Bing, Yahoo!, m.m.). For...

Hvordan påvirker stavefejl min SEO-strategi?

Hvordan påvirker stavefejl min SEO-strategi?

Søgeord er hjertet af enhver solid SEO-strategi. Det er en langvarig proces at udvælge de helt rigtige ord, der sender brugerne til lige præcis din hjemmeside. Men selv blandt de bedste sprognørder, sniger der sig af og til en stavefejl ind. Er det noget, der påvirker...