Hvordan påvirker stavefejl min SEO-strategi?

jul 14, 2021 | SEO

Hvordan påvirker stavefejl min SEO-strategi

Søgeord er hjertet af enhver solid SEO-strategi. Det er en langvarig proces at udvælge de helt rigtige ord, der sender brugerne til lige præcis din hjemmeside. Men selv blandt de bedste sprognørder, sniger der sig af og til en stavefejl ind. Er det noget, der påvirker din SEO-strategi? Og er det i så fald noget, du skal tage højde for?

Målretning af forkert stavede søgeord er ikke noget nyt. Tidligere var det meget udbredt, at virksomheder forsøgte at få en god placering på stavefejl for på den måde at få kliks fra alle dem, der eksempelvis lavede tastefejl i søgefeltet. For mange virksomheder er det stadig en del af den almindelige SEO-strategi.
Google opdaterer konstant sine algoritmer for at give brugerne den optimale oplevelse – og i dag er søgemaskinen blevet bedre til at guide brugerne på rette vej, selvom der måske er stavefejl i forespørgslen. 

Betyder det, at du stadig skal tage højde for stavefejl i din SEO-strategi? Læs med her og bliv lidt klogere på, hvordan stavefejl kan påvirke dine søgeord – og hvordan du kan bruge det til din fordel.

Hvordan finder Google min side, hvis der er stavefejl i søgeordet?

Selv med en sproglig topkarakter kan der være mange grunde til, at folk staver forkert, når de søger på din virksomhed. Det kan eksempelvis være:

  • Reelle tastefejl – nogle gange kan det gå lidt for hurtigt på tastaturet.
  • Tvivl om hvordan dit navn eller virksomhed staves – “er det med C eller K?“, “med et eller to N’er?” Der kan være forskellige måder at stave personnavne såvel som virksomhedsnavne på.
  • Øget brug af søgefunktion med tale – i dag søger mange via en virtuel assistent såsom Siri eller Alexa, hvor forespørgslen bliver sagt højt til en mikrofon. Da den danske version ikke er lige så veludviklet som den engelske, kan der let opstå sproglige fejl og misforståelser.

I takt med udviklingen af ny teknologi bliver Google hele tiden bedre til at forstå sine brugere. Det betyder også, at Google bliver bedre til at genkende talesprog, som vi bruger naturligt som mennesker. Blandt andet betyder det, at Google bliver bedre til at genkende tastefejl og stavefejl i søgeforespørgsler.

Et eksempel ses her, hvor der blev søgt på “biblotek”. Selv med en stavefejl kan Google godt regne ud, hvad der søges efter og retter selv forespørgslen til “bibliotek”.

Google finder frem til det rigtige resultat, fordi søgemaskinen forstår hensigten med søgningen. Ofte går Google altså ind og hjælper dig ved at korrigere dine stavefejl. Så hvis du, i dette tilfælde, har brugt al din tid og energi på SEO-arbejdet for ordet “biblotek”, er det jo virkelig irriterende for dig, at Google bare retter dine brugeres stavefejl.

Hvordan skal jeg tage højde for stavefejl i min SEO-strategi?

Er det spild af tid at arbejde med stavefejl i din SEO-strategi?

Det svar kan du finde hos dine brugere. Selvom både du og dine kunder staver fint, kan der være nogle tendenser til almindelige stavefejl. Undersøg hvilke søgeord dine kunder anvender, når de søger efter dig på nettet – eksempelvis gennem Google Analytics. Hvis der er en bestemt stavefejl, som mange af dine kunder bruger, kan det være smart at kigge nærmere på den.

Et eksempel kan være, hvis du har en butik, der sælger outdoorudstyr. Hvis du kan se, at størstedelen af dine kunder søger efter “bagpag” i stedet for “backpack”, kan det være en god idé at have det i tankerne, når du planlægger en strategi for at sælge flere backpacking rygsække.

Et lille tip er at brainstorme på, om din virksomhed indeholder nogle ord, der kan være svære at stave.

Hvorfor skal jeg tænke på stavefejl i min SEO-strategi?

I dag er det ikke nok at smide en række søgeord på din side – du skal forstå, hvad dine søgeord betyder, give dem kontekst og forstå hvad det er, brugeren leder efter. 

Et eksempel kan være et ord, der får en anden betydning, hvis det staves forkert.

I stedet for at fokusere for meget på selve søgeordet, så sæt i stedet fokus på konteksten – så skal Google nok finde frem til dig. 

Du bør dog stadig læse korrektur på din hjemmeside. Er du ikke selv helt skarp på grammatik og sprogregler, kan du med fordel få hjælp fra en dygtig korrekturlæser. Ligesom stavefejl gav dig minuspoint i folkeskolens diktat, kan det nemlig også have en negativ effekt på din hjemmeside. En artikel fra Search Engine Journal vurderer, at stavefejl muligvis kan skade din placering. Med Googles nyeste algoritmer leder søgemaskinen efter indhold af høj kvalitet. Derfor bør du ikke smide en masse stavefejl ind på din hjemmeside “med vilje” for at tiltrække kunder. Tværtimod bør du fokusere på at skabe sprogligt kvalitetsindhold, som er let at læse.

Skal du bruge hjælp til din SEO?

SEO-strategi kan godt være lidt af en jungle, men vi vil meget gerne hjælpe dig på rette vej. Hos SEO Feedback kan du få en gratis SEO-rapport, som giver dig uddybende hjælp til at forbedre SEO på dit website. Ved at scanne din hjemmeside, kan du finde ud af, hvordan din virksomhed kan stå endnu skarpere på nettet. Du kan scanne din hjemmeside her.

Læs vores inspirerende  andre indlæg her

Hvordan installerer jeg Google Analytics?

Hvordan installerer jeg Google Analytics?

Hvad enten du er indehaver af en nyopstartet virksomhed, der skal i gang med at opbygge en online tilstedeværelse i form af hjemmeside og eventuelle sociale medier, eller du allerede har en eksisterende virksomhed og har lavet en hjemmeside, er det en god idé at...

Hvad er SEO?

Hvad er SEO?

Hører du gang på gang, at SEO (søgemaskineoptimering) er noget, du skal i gang med at optimere løbende? SEO er vigtigt for din hjemmeside, da det kan føre flere besøgende til dit indhold, når brugere benytte sig af søgemaskinerne (Google, Bing, Yahoo!, m.m.). For...

Hvad er metabeskrivelser?

Hvad er metabeskrivelser?

Metabeskrivelser er til for at fange brugernes opmærksomhed og skabe interesse for din hjemmeside. Du kan tænke på metabeskrivelserne som gratis markedsføring og en opfordring til brugerne om handling. Selvom metabeskrivelser ikke påvirker din ranking på Google, kan...