Hvad er sidetitler?

maj 26, 2021 | SEO

Sidetitler, også kaldet metatitler og meta seo titler, skal overbevise læseren om, at de skal klikke på netop dit link i mængden af søgeresultater. Ligesom meta-beskrivelser skal de altså fange læserens opmærksomhed og lede folk ind på din hjemmeside. Derudover er din sidetitel med til at give både læseren og Google

en klar idé om, hvad din landingsside indeholder. Det er derfor essentielt at arbejde med dine sidetitler, når du vil SEO-optimere din hjemmeside.

En sidetitel er et HTML-tag, der specificerer titlen på din side. Det er den tekst, der står lige over metabeskrivelsen og vises som overskriften, læseren kan klikke på, når søgeresultaterne dukker op. Du kan med fordel anskue din sidetitel som omslaget på en bog; Det er her, læseren vurderer, hvad din side omhandler, og om din side kan besvare læserens søgehensigt. Hvis din sidetitel er relevant og velskrevet, kan den med andre ord være med til at øge CTR (klikfrekvens) og skabe mere trafik til din hjemmeside.

Den gode sidetitel

Det er vigtigt med gode sidetitler, når du vil SEO-optimere din hjemmeside. Det er derfor ikke ligegyldigt, hvordan du udformer dem. Nedenfor finder du fem gode råd til den gode sidetitel.

1. Skab den røde tråd

Din sidetitel skal klart og tydeligt indikere, hvad læseren kan forvente, når de klikker sig ind på din side. Sidetitlen er med andre ord med til at skabe struktur og skal derfor underbygge landingssidens indhold. Hvis din læser klikker sig ind på din side på baggrund af sidetitlen men ender på en side, der omhandler noget helt andet, vil de hurtigt forlade din side igen. Det vil ikke kun skabe forvirring og en dårlig brugeroplevelse, det vil også øge bounceraten på din side. Hvis både sidetitel og landingsside matcher læserens søgehensigt, så vil det derimod skabe en rød tråd og en god brugeroplevelse. Det er derfor essentielt at tænke over brugervenligheden, når du skriver din sidetitel.

2. Længden på sidetitlen er vigtig

Den generelle tommelfingerregel er at holde sidetitlen på under 70 karakterer. Dette er hovedsageligt for at undgå, at sidetitlen bliver afkortet, og at læseren derfor ikke kan se den fulde tekst. Omvendt skal sidetitlen også gerne være lang nok til at beskrive, hvad siden omhandler. Overskrider din sidetitel de 70 karakterer, er det også okay, så længe det der er med, er relevant, væsentligt og præcist. Hav dog altid for øje, hvornår din sidetitel bliver afkortet, så du er opmærksom på, hvad læseren ser. Sørg derfor for at få de vigtigste ord med først. 

3. Husk dit søgeord

Din sidetitel skal indeholde den individuelle landingssides vigtigste søgeord. Dels for at give Google en indikation af, hvad siden omhandler, og dels for at skabe den røde tråd for læseren. Hvis dit søgeord går igen i både sidetitel og landingsside, skabes der en relation herimellem, og både Google og læser ved, hvad din side omhandler. Det er derfor vigtigt, at du tænker over, hvad brugeren søger efter, og hvordan din side bedst muligt svarer på dette, så du kan tilpasse dit søgeord herefter.

4. Inkluder dit brandnavn

Tilføj gerne dit brandnavn til sidst i dine sidetitler – især hvis du har et stærkt brandnavn. Overvej også om det giver mening at inkludere lokationen for din virksomhed i sidetitlen. Det giver især god mening, hvis du gerne vil findes på din lokation, eksempelvis hvis du har et cykelværksted eller en frisørsalon.

5. Skriv unikke sidetitler

Duplikerede sidetitler anses som en negativ ting i forhold til søgemaskinerne. Derfor er det en god idé at skrive unikke sidetitler til hver side, hvor det enkelte søgeord målrettes til én bestemt landingsside og én bestemt sidetitel. Du kan bruge Google Search Console til at tjekke, om du har dubletter af dine sidetitler og metabeskrivelser.

Har du brug for hjælp til dine sidetitler?

Hos SEO Feedback kan du lige nu få en gratis SEO-rapport ved at scanne din hjemmeside. Rapporten giver dig hjælp til optimering af dit website og kan blandt andet vise dig, om du mangler sidetitler. Du kan scanne din hjemmeside her. 

Læs vores inspirerende  andre indlæg her

Hvordan installerer jeg Google Analytics?

Hvordan installerer jeg Google Analytics?

Hvad enten du er indehaver af en nyopstartet virksomhed, der skal i gang med at opbygge en online tilstedeværelse i form af hjemmeside og eventuelle sociale medier, eller du allerede har en eksisterende virksomhed og har lavet en hjemmeside, er det en god idé at...

Hvad er SEO?

Hvad er SEO?

Hører du gang på gang, at SEO (søgemaskineoptimering) er noget, du skal i gang med at optimere løbende? SEO er vigtigt for din hjemmeside, da det kan føre flere besøgende til dit indhold, når brugere benytte sig af søgemaskinerne (Google, Bing, Yahoo!, m.m.). For...

Hvordan påvirker stavefejl min SEO-strategi?

Hvordan påvirker stavefejl min SEO-strategi?

Søgeord er hjertet af enhver solid SEO-strategi. Det er en langvarig proces at udvælge de helt rigtige ord, der sender brugerne til lige præcis din hjemmeside. Men selv blandt de bedste sprognørder, sniger der sig af og til en stavefejl ind. Er det noget, der påvirker...